Historie

Litt om historien til håndanalyse:

 

Ut ifra det antall hender malt i forhistoriske huler ser det ut til at menneske hender har vert av interesse helt siden steinalder tiden. Arkeologer har funnet hender laget i stein, tre og elfenben av urbefolkningen. Keiseren av Kina brukte sitt tommelfinger avtrykk når han signerte dokumenter i år 3000 før Kristus. Informasjon om bruken av håndlesing er blitt funnet i gamle skripter, i bibelen og i nyere skripter. Aristotle (334-322 før kristus) oppdaget en avhandling om håndanalyse på alteret til Grekerne. Den greske psykologene Hippocrates og Galan hadde begge kjennskap til bruken av håndanalyse som hjelp i sykdomstilfeller. Julius Cæsar dømte sine menn ut ifra håndanalyse.

Så Grekere og Indere i oldtidens Hellas og India drev ganske tidlig med håndanalyse. Men de som virkelig gjorde noe ut av det var faktisk kineserne. Allerede for mange tusen år siden fantes det skoler hvor man kunne lære seg denne viten.

De første bøkene som ble utgitt om dette emnet, ble risset inn på bambusflak med kniv. Håndanalyse har således hatt meget lang tradisjon i gamle Kina.

Praktiseringen av håndanalyse ble dessverre tvunget under jorden av den katolske kirke som merket den som djevel dyrkelse. Alle som ble oppdaget å ha noen interesse av håndanalyse ble myrdet øyeblikkelig. I takt med at kirken begynte å miste sin innflytelse og påvirkning på samfunnet. Så sto bemerkelsesverdige personer som Paracelsus (1493-1541) og Fludd (1574-1637) frem og førte respekten frem igjen for håndanalyse med deres skriving. Senere Dr. Carl Carus, psykologen til kongen av Saxony i det 19 århundre koblet håndflate til personlighet. Utviklingen innen psykologi, genforskning og politietterforskning har satt fart i håndanalyse inn i den moderne verden.

I 1901 adopterte Scotland Yard denne teknikken med fingeravtrykk i kriminal etterforskning og identifisering. Medisinsk forskning studerte hud mønster og oppdaget likhet mellom genetiske unormaliteter og uvanlige merker i hånden. Forskning har bekreftet link mellom spesifikk finger mønster og hjerte sykdom. I disse dager er håndanalyse meget akseptert over hele verden. Profesjonelle håndanalytikere finns i alle land rundt i verden. Man kan plukke opp nesten hvilke som helst magasin, og det vil stå noe om håndanalyse. Der er tusen av bøker skrevet om dette emnet, men beklagelig ikke alle er like god.

Leave a Reply